village house

location: Silvares, Fafe - Portugal

year: 2017

 

Here's a house made from scratch in a terrain where there used to be a shelter. The dimensions of this plot of land were not so favorable, so an effort was made to explore its limits to a maximum degree, in order to render space for a normal 4 member type family to settle in, without recurring to extra stores which would not certainly go well the specific context. Because the terrain is positioned in a higher level if considering the main road, in order to reach the house by car, a garage/ storage room was dug at the bottom, so to become in connection to the main road, being one other access a pedestrian path heading to the main entrance above.

 

Due to these bipolar accesses, the house is organized by a transversal corridor that leads to all divisions. One can perceive this corridor as an introverted natural space where the close rocks  almost seem to clash at the glass. Living room is connected to the kitchen which in turn opens to a private terrace and garden towards a very relaxing forest landscape.

< menu