house of  fairy tales

location: Odense - Denmark

collaboration: Luís Soares

year: 2014

 

The proposal sets on an invitation for a journey, a stroll into the magical world of Hans Christian Andersen. Along this stroll, the physical and allegorical realms fuse into one another so that building and garden tune all together to evoke the enchanted scenario.

 

Trees and other natural elements are spread all through the available area. The enhancement of the garden, which is to be perceived as a forest, thickens the atmosphere of fantasy. Several volumes inspired on the shape of the surrounding old blocks are put among the trees. At the same time, a half immersed dynamic corridor guides the visitor from the entrance all along the House of Fairytales museum.

 

At the end, small hints placed here and there nurture the dialogue between inside and outside space leaving playful moments of visual interaction.

< menu