familiar house

location: Natal - Brazil

year: 2014

 

This house was born from a construction site made from scratch at Natal, in Brazil. Without any architectural references around that still empty neighborhood, only the confining limits of the property and surely some possible reserve of intimacy were left as the main issues of the project.

 

This way, bigger openings with a privacy concern are always turned to the exterior sheltered area. Additionally, although not so introspective, strategic points of view towards the visible interconnected zone were created. The aim is to be capable of both profiting from private garden enclosure and from a widened space, always with the proper hierarchies.

 

As a whole, it’s a house that invites people to read at its library, to socialize at a living lounge area with direct access to the outside, a brazilian tradition, and finally, to retreat in private bedrooms rich in evasive qualities.

< menu