extracurricular school

location: Fafe - Portugal

year: 2012

 

This was an adaptation of a ground floor of a normal house to the use of it as an extracurricular school. In this particular case all the interior walls were torn down as they were of no concern to the integrity of the building structure. Therefore, it has provided a broader flexibility in spatial organization, which was of utmost difficulty here, due to the minimal areas required versus the attended number of students.

 

Although it was an adaptation of an old house, no exceptions were made to the accessibility requirements, once it carries a public use from the fellowship. This challenge resulted on an ante chamber by the regulatory norms and a unisex accessible toilet.

 

Access door to the ground floor on the front facade was closed and the second door which originally served only the second floor was kept as one single distribution entry. The two remaining voids were wrapped till the street level, so to enhance light to get inside, besides adding a more appealing and younger character towards the general public passing by.

< menu