collective house in estoril

location: estoril - portugal

year: 2017

 

In a quiet area of ​​Estoril, 500m from Praia da Poça, a project is born to house 12 apartments, 8 T2 and 4 T1, in a private condominium with a common pool. In addition to the proximity to the beaaches, this territory is located on the axis of cascais line, with good accesses to the capital.

 

Once main façades are turned to east and west, this quality was improved with balconies at the extension of the living room and dining room to the west and the bedrooms to the east. The later are equipped with a vertical wall panel that protects them from the traffic on Rua Manuel Ribeiro dos Santos, as well as the the neighbors.

 

on the backyard, the suspended body shelets a parking ate its basement, with vertical accesses made through 3 external stairway cases that connect with the fractions of the upper floor.

 

All metalwork is conceived in yellow color, in harmony with the surrounding houses, on a more classical matrix.

< menu